Johan Korsman

Een consultant die de verwachtingen van zijn klanten overtreft
door
Creatieve oplossingen in te zetten en te inspireren

Ik woon samen met mijn vrouw Doris in de prachtige binnenstad van Alkmaar. Hier is dan ook de thuisbasis van JKors gevestigd.

JKors
Na een mooie carrière bij VIVAT verzekeringen (Reaal, Hooge Huys) heb ik in 2016 besloten mijn kennis en ervaring in te zetten om andere organisatie te ondersteunen bij Service Management vraagstukken. Via JKors bied ik mijn diensten aan als freelancer. Hierbij richt ik mij op de best practices vanuit de markt gecombineerd met mijn eigen visie op Service Management.

Service Management
Ik ben er van overtuigd dat het standaardiseren van IT-processen een organisatie helpt om efficiënter en effectiever te kunnen werken en tegelijkertijd de risico’s zo optimaal mogelijk te beheersen. ITIL is een mooie best practice die hiervoor kan worden ingezet. Tegelijkertijd zie ik kansen in ontwikkelingen als Lean en Agile om de best practice naar een hoger niveau te tillen. De uitdaging zit wat mij betreft in het beheersen EN betaalbaar houden van de IT procesinrichting.

Samen, Continu verbeteren en Plezier
Het beschrijven van processen en procesflows maakt nog geen optimaal werkend proces. Voor mij is een verandering pas geslaagd als ook daadwerkelijk geacteerd wordt naar het nieuwe proces. In mijn ogen wordt dit bereikt door het team te inspireren om zich samen in te zetten voor de verandering. Plezier te hebben in het werk en misschien wel het belangrijkst: de verandering stopt niet na het project. Wanneer de stofwolken zijn opgetrokken is het essentieel dat er ook een Continu verbeter routine aanwezig is. Pas dan helpt de verandering de organisatie echt verder.

Vrije tijd
Als ik niet aan het werk ben hou ik mij voornamelijk bezig met sport. Ik speel tennis en ga regelmatig een rondje hardlopen. Wellicht komen we elkaar nog eens tegen op de tennisbaan of tijdens één van de vele hardloopevenementen in Nederland!

Voor meer informatie over mijn ervaring, opleidingen en vrijwilligerswerk verwijs ik naar mijn CV.